Русија

Ништа више неће бити исто! ОВАКО БИ РУСИЈА МОГЛА ДА РЕАГУЈЕ ЗБОГ ПОТЕЗА СРБИЈЕ У УН

Поводом све теже кризе у свету, изазване ратом у Украјини, председник Александар Вучић обратио се синоћ јавности и обавеститио о плановима и мерама државе у циљу заштите привредног и финансијског система наше земље.

Подсетимо, Уједињене Нације усвојиле су Резолуцију у којој се осуђује руски напад на Украјину и захтева од Русије да повуче своје трупе. Србија је гласала за потврдно за ову резолуцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О овој теми говорили су Мишел Зубеница из Центра за међународну јавну политику, и Вељко Одаловић државни секретар недавно разрешене Народне скупштине.

– И Русија и Украјина су нама две пријатељске земље. Обе земље не признају независност Косова. Ни не треба заузуимати страну. Најбољи је компромисни одговор. Мислим да је бесмислано Русији уводити санкције. Свакако, наставићемо сарадњу – рекао је Мишел Зубеница из Центра за међународну јавну политику.

Вељко Одаловић државни секретар недавно разрешене Народне скупштине не мисли да ће Русија имати негативну реакцију, али додаје и то да смо сведоци новог светског поретка.

– Не очекујем негативну реакцију Русије. Русија је свесна сигурно да Србија неће урадити ништа што ће на било који начин бити лоше по њих. Запад хоће да се Русија изолује, да Русија остане усамљена тачка на мапи. Ми имао врло јасну позицију, а ми смо све ово већ прошли. Желим да подсетим на деведесете, када су растурали Југосалавију и како је запад примењивао исте методе. Исти центри свој интерес остварују. Сведоци смо новог светског поретка, ништа више неће бити исто – рекао је Вељко Одаловић државни секретар недавно разрешене Народне скупштине.

Одаловић сматра да је донета одлука добра.

– Можемо да разговарамо са свима, и сви могу да разговарају са нама. Ово је одлука са најмање штете. Био сам део система деведесетих година, када је политичко руководство било изложено разним кампањама. УН нису направљене због великих, него због малих. УН су све погазили. Њихови акти, документа се не поштују.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс