Србија

ОГЛАСИЛИ СЕ УКРАЈИНЦИ: Захвални смо Србији због гласа

Београд — Амбасадор Украјине у Србији Олександар Александрович изјавио је да је очекивао од Србије да подржи Резолуцију УН-а којом се осуђује руска агресија.

Истакао је и да је свестан „деликатне ситуације у којој се Србија налази“ због добрих односа и са Украјином и са Русијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свесни смо. Пре рата било је потпуно нормално да Србија има добре односе и са Украјином и Руском федерацијом. Србија је независно суверена земља и своју независну политику. Када имате овакав случај, када имате хиљаде цивила који гину, ратне злочине, ниједна земља на свету не може бити неутрална у било којем смислу. Зато нисам очекивао ништа другачије од Србије него да подржи ту Резолуцију и то је супер“, рекао је Александрович.

О захтеву амбасаде Украјине да Србија прекине све односе са Руском Федерацијом, амбасадор је објаснио да то не значи прекид са руским народом.

„Дакле, не са руским народом. То је Влада Руске Федерације која у потпуности подржава рат Путина. Имам право да позовем српску страну, али то ће бити суверена одлука Србије. Хиљаде људи гину сваки дан, емотиван сам, кад иде рат не можете бити увек политички коректни. Увек треба да кажемо истину и да будемо на страни правде. Немам сумње у емпатију српског народа“, објаснио је Александрович.

Александрович се захвалио и на свакодневној подршци српског народа.

„Желим да се захвалим српском народу, добијамо свакодневно много хуманитарне помоћи од српског народа у Украјини“, рекао је амбасадор Украјине у Србији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92