Свет

ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА! Украјинска новинарка питала Џонсона зашто НЕ ОБАРА руске авионе: Одговор јој угасио сваку наду

Новинарка је британског премијера кроз сузе питала да ли планирају да обарају руске авионе и да заштите народ од пројектила који долазе одозго са неба

Премијер Уједињеног Краљевства Борис Џонсон допутовао је у Пољску где је на прес конференцији говорио о тренутној ситуацији у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом га је украјинска новинарка Дариа Калениук кроз сузе питала да ли планирају да обарају руске авионе и да “заштите народ од пројектила који долазе одозго са неба”.

– Украјинске жене и деца су у великом страху због бомби и пројектила, народ очајнички тражи од Запада да их заштити од неба са кога лете бомбе. Ми тражимо да се обустави надлетање, али која је алтернатива док тога не буде, премијеру? – упитала је она.

Џонсон је одговорио да неће обарати руске авионе јер не желе рат са Русијом.

– Свестан сам да ништа не можемо да урадимо, као влада Уједињеног Краљевства, да бисмо вам помогли онолико колико ви желите. Желим да будем искрен у вези са тим. Нећемо обарати руске авионе, јер директна борба са Русијом би означило да смо у рату са Русијом, а последице тога би биле изузетно тешке – одговорио је Џонсон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс