Свет

ПОТПУНИ ХАОС У ЕВРОПИ! Произвођачи у Немачкој, Швајцарској и Аустрији спремају се за банкрот – ЕКОНОМСКИ КОЛАПС БЛИЗУ

Новинар и политиколог из Немачке, главни уредник немачке онлајн публикације Светска економија Александар Сосновски у свом Телеграм каналу “Доктор Сосновски” говорио је о критичној ситуацији у пољопривредном сектору у Европи.

„Према мојим информацијама, десетине пољопривредних произвођача у Немачкој, Швајцарској и Аустрији спремају се за банкрот.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је због ембарга на испоруку производа Русији, на пример, из Пољске. Већина усева ће бити бачена на европска тржишта, што ће довести до наглог пада цена и масовних банкрота.

Предузећа за производњу меса ускоро ће се суочити са проблемом сточне хране и тада се масовно клање стоке не може избећи. Листа се наставља, а сваки дан се додају нови злокобни сигнали будућих банкрота.”

Раније смо известили да је Русија донела одлуку као највећи европски произвођач вештачког ђубрива да заустави снабдевање ЕУ овим производима.

Стручњаци предвиђају да ће талас поскупљења хране у Европи ускоро наступити и због недостатка пшенице коју Русија као највећи светски произвођач не жели да извезе у ЕУ.

Такође смо писали и о томе да су цене енергената у ЕУ астрономски скочиле што директно велике привредне фирме води у банкрот, што је почело да се догађа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs