Свет

ПУТИН НЕМА ПОЈМА ШТА МУ СЕ СПРЕМА

Фото: Јутјуб

“Путинов рат је био унапред планиран и ничим изазван. Он је одбацио континуиране дипломатске напоре. Мислио је да Запад и НАТО неће одговорити. И мислио је да би могао да нас подели. Путин није био у праву, остали смо уједињени”, поручио је Бајден у једносатном обраћању у Конгресу, а преноси ББЦ

“Иако можда оствари успехе на бојном пољу, он ће дугорочно платити високу цену”, рекао је Бајден у традиционалном говору о стању нације, а преноси агенција Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Путин нема појма шта следи. Пре шест дана руски председник Владимир Путин је покушао да уздрма темеље слободног света, мислећи да би могао да га натера да му се потчини. Али, жестоко се прерачунао”, казао је амерички председник.

Бајден је најавио да САД планирају да гоне руске олигархе који подржавају Владимира Путина.

„Руским олигарсима и корумпираним лидерима, који су изградили милијарде долара захваљујући насилном режиму, кажем – не више! Секретаријат за правосуђе формираће радну групу која ће гонити злочине руских олигарха. Удружујемо се са европским савезницима да пронађемо и запленимо њихове јахте, луксузне станове, приватне авионе“, истакао је Бајден, а преноси „Глас Америке“.

Он је још једно поновио да САД неће слати трупе у Украјину.

„Желим да будем јасан – наше снаге нису ангажоване и неће се упуштати у сукоб са руским снагама у Украјини. Уместо тога, америчке трупе распоређене су у Европи, не да би се бориле у Украјини, већ да бране наше НАТО савезнике у случају да Путин одлучи да настави да се креће на запад“, рекао је Бајден.

Према његовим речима, у те сврхе мобилисане су копнене снаге, ваздушне ескадриле, као и пловила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг

Ознаке