Свет

Шокантно упозорење! НАТО ТВРДИ – „БАЦИЋЕ ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ!“

Столтенберг се огласио поводом навода о биолабораторијама.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг каже да би Русија могла да употреби хемијско оружје након инвазије на Украјину и да би такав потез био ратни злочин, наводи се у интервјуу немачком листу „Велт ам Соннтаг“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Последњих дана смо чули апсурдне тврдње о лабораторијама за хемијско и биолошко оружје“, рекао је Столтенберг, додајући да Кремљ измишља лажне изговоре да оправда оно што се не може оправдати.

„Сада када су изнете ове лажне тврдње, морамо остати на опрезу јер је могуће да сама Русија планира нападе са хемијским оружјем под овом измишљотином лажи. То би био ратни злочин“, рекао је Столтенберг. Он је додао да иако се украјински народ храбро опирао руској инвазији, наредни дани ће вероватно донети још веће тешкоће.

Претходно, наводи о биолабораторијама у Украјини су шокирали свет. Русија тврди да је пронађено око 30 оваквих истраживачких станица где се наводно експериментисало на најсмртноноснијим вирусима, као и да је НАТО учествовао у финансирању. Ове наводе је подупрла и Кина, која је изјавила да захтева од НАТО да каже о којим тачно вирусима је реч.

НАТО негира постојање лабораторија и ове наводе одбацује као лажне.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо