Спорт

СТРАВИЧНО! Познати тенисер упутио поруку Путину: Плесаћемо ти НА ГРОБУ, нећеш се извући!

Све више украјинских спортиста придружује се резервном саставу војске ове државе, како би одбранили домовину од руске офанзиве. Један од њих је и бивши тенисер, Сергеј Стаховски.

Стаховски се у уторак јавио иностраним медијима откривши зашто је одлучио да се прикључи украјинској војсци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знам како да користим пиштољ. Знам да је ово била тешка одлука за моју жену. Моја деца не знају да сам овде, они још не разумеју шта је рат. Премлади су да знају шта се дешава.

Када је офанзива Русије на Украјину почела, Стаховски је био са породицом на одмору у Дубаију, али је одмах прекинуо одмор и кренуо пут своје матичне државе.

Стаховски је раније објавио поруку у којој је отворено запретио Владмиру Путину након чега је стигао у Кијев.

– Нећеш пронаћи правду у паклу. Путине, плесаћемо ти на гробу. Нећеш се с овим извући – поручио је Стаховски.

Дао је такође још један интервју за медије у ком је истакао да се Украјинци неће предати.

– Ми смо веома снажни. Ми се и даље боримо, Руси то не могу да разумеју. Ми можда немамо довољно оружја, али Украјина се променила пре осам година. Видели смо шта су урадили Луганску и Доњецку. Ми знамо шта Украјинци желе овде и сви пружају отпор. Голим рукама заустављамо аутобусе, тенкове. Руске трупе су покушале да заузму неке зграде управе, али грађани излазе и покушавају да их зауставе. Морал руских снага је низак, али сада нападају Харков који је сат времена удаље од нас. Погодили су ракетама центар града који је некада био главни град. То је сулудо, тамо нема војних објеката, само цивили – рекао је Стаховски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс