Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ! ЛУКАШЕНКО СЛУЧАЈНО ОТКРИО: Путин после војне операције у Украјини, прелази на…

Белоруски председник Александар Лукашенко показивао је план руске операције у Украјини и показао нешто што многи тумаче као план рата.

Наиме, чини се да је Лукашенко случајно разоткрио да руске снаге Владимира Путина планирају сукоб и на Молдавију, пише Јутарњи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лукашенко се приликом обраћања већу сигурности појавио испред карте на којој се чинило да приказује планирани напад из јужне Украјине на Молдавију, бившу совјетску републику која се граничи с Украјином и Румунијом.

Карта је такође приказивала планове руских трупа широм земље. На њој су детаљно описане руске црте напада према Украјини, од којих су се неке и оствариле током првих неколико дана инвазије, попут напада на Кијев са севера и према Херсону с Крима.

Такође су приказани и неки напади који се, чини се, тек треба да се догоде, од којих је један изгледао као да је усмерен од лучког града Одесе према Молдавији, што сугерише да Русија планира да умаршира у Украјину.

“На данашњој седници Већа сигурности Лукашенко је показао оно што изгледа као стварна карта војне операције. Приказује украјинске војне објекте уништене пројектилима из Белорусије и смерове напада. Све се слаже осим Одеса-Придњестровље. Такође, Украјина је подељена на 4 дела”, написао је на Твитеру белоруски новинар Тадеусз Гицзан.

Извор: јутарњи лист