Свет

ЗАПАД У ШОКУ, МЕЊА СЕ КАРТА ЕВРОПЕ! Русија улази у савез са овом европском државом

Огласио се руски амбасадор у Минску Борис Гризлов.

Белорусија и Русија су се договориле о свим питањима изградње Савезне државе. Изјаву за медије је дао руски амбасадор у Минску Борис Гризлов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сва питања у вези са Унијом су договорена и већ се спроводе – рекао је дипломата.

Он је подсетио да је 2021. године на седници Врховног државног савета одобрено 28 секторских синдикалних програма за продубљивање интеграције.

– Усвојени су веома важни документи, 28 секторских програма који ће ујединити привреде земаља – рекао је Гризлов.

Он је напоменуо да је одобрена и војна доктрина која ће обезбедити безбедност простора Уније, концепт миграционе политике.

Поред тога, амбасадор је истакао да се ради на приближавању законодавства.

– Видимо и конкретне кораке, они се тичу и снабдевања енергентима и изградње нуклеарних електрана, питања везаних за испоруку руских производа у Белорусију и белоруских производа у Русију – каже он.

Он је додао да су створени услови за индустријска предузећа Белорусије, за њихово учешће на тендерима у Руској Федерацији о правима руских предузећа. То важи и за државни одбрамбени налог, закључио је он.

Раније је постало познато да министарства енергетике Белорусије и Русије завршавају припрему нацрта међудржавног споразума о формирању јединственог тржишта електричне енергије Уније.

Подсетимо, председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је раније да је његова земља „присиљена на интеграцију“ са Русијом и инсистирао да стварна интеграција економија две државе подразумева „суверенитет и независност“ за Белорусију.

– Остајемо посвећени, као и увек, стварној интеграцији – рекао је Лукашенко на састанку са председавајућим Евроазијске економске комисије Михаилом Мјасниковичем.

Извор: srbijadanas.com