Свет

НЕМЦЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА НОВИ ШОК! Следи нови удар

Фото: Pixabay.com

МЛЕЧНЕ компаније у Немачкој припремају потрошаче за ново поскупљење. Након што су дисконтни супермаркети већ подигли цену путера и млека, то би ускоро могло да се понови.

„Потрошачи се суочавају само са делом поскупљења“, каже у интервјуу за Ханделсблат генерални директор удружења млечне индустрије Немачке Екхард Хојзер. Он предвиђа да би цене ускоро могле да порасту, рок је најкасније до лета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хојзер објашњава да произвођачи сада морају да рачунају на повећање трошкова производње, што утиче на повећање улазних цена производа, без обзира на то да ли је реч о познатим брендовима, или мање познатим производима који су, по традицији, увек били јефтинији.

А онда, последично, ако поскупи млеко, поскупеће какао, слатка пецива, колачи, чоколада, па чак и производи од кафе, упозорава Хојзер.

Претходних година млекаре су договарале цене са трговцима на сваких шест месеци. То више није случај. Према Хојзеру, сада се користе „текући уговори“.

„Сада се цене аутоматски прилагођавају – навише или наниже – чим се промене цене за кључне производе као што су блок путер, млеко или млеко у праху.

Хојзер зато поручује Немцима да обрате пажњу на брошуре које најављују акције, искористе ваучере или прочешљају апликације супермаркета како би видели шта је на снижењу и тако уштедели.

Подсетимо, Немцима је саветовано да добро размисле о туширању топлом водом ако власти одлуче да уведу потпуни ембарго на руски гас због ситуације у Украјини, пише Раша Тудеј.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Фокус

Ознаке