Свет

Није добро! ЕУ УВЕЛА НОВУ ЗАБРАНУ РУСИЈИ!

Очекује се да ће Џонсон понудити помоћ Немачкој, која и даље умногоме зависи од руског гаса, како би се задао нови ударац Русији.

Европска унија одобрила је нови ембарго на увоз руског угља, и најавила затварање европских лука за руске бродове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова одлука ступа на снагу средином августа, месец дана касније него што је првобитно најављено, услед притиска који је Немачка извршила на ЕУ како би се процес одложио.

Нове санкције везане за угаљ морале су да одобре све нације чланице, али неке од њих раније су изразиле забринутост јер Европска унија увози 45 одсто свог угља из Русије, и процењује се да је вредност тог увоза четири милијарде евра на годишњем нивоу.

Истовремено је најављено да ће се премијер Велике Британије и немачки канцелар састати како би утврдили начин на који европске земље могу да престану да се ослањају на руски гас.

Састанак Бориса Џонсона и Олафа Шолца биће одржан у Лондону у петак, а у поподневним часовима се очекује да се њих двојица обрате на заједничкој конференцији за медије.

Очекује се да ће Џонсон понудити помоћ Немачкој, која и даље умногоме зависи од руског гаса, како би се задао нови ударац Русији.

Велика Британија се обавезала на обуставу увоза руског угља и нафте до краја ове године, уз план да гас буде следећи.

Немачка је, с друге стране, критикована од стране Украјине због наводно преспорог обустављања зависности од руских енергената.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com