Свет

Шокантне тврдње! Економија САД може бити уништена много брже од Украјине – ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

Експерт је мишљења да рат санкцијама са Русијом који је покренуо Запад наноси огромну штету и европским земљама и Сједињеним Државама.

Чак и пре него што су добили одговор из Москве, суочили су се са низом проблема са којима се још увек не могу изборити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То укључује скок цена гаса и моторних горива, као и колосалну инфлацију.

Хазин не искључује могућност да, у садашњем стању ствари, економија САД може бити уништена много брже од Украјине, на чијој територији се данас одвија специјална војна операција Оружаних снага Русије.

„Ово је до сада невиђено изненађење за Вашингтон. Ово је прави проблем, са којим није јасно шта да се ради, јер из ове ситуације нема стратешког излаза. И што је најважније, нико у Сједињеним Државама не разуме где да тражи овај стратешки излаз“, каже Михаил Хазин.

Ипак, суштина проблема је кристално јасна многим утицајним људима у Сједињеним Државама. Неки представници Републиканске партије већ отворено говоре о скором крају хегемоније америчког долара и рушењу садашњег глобалног финансијског система.

Према Хазину, таква реторика припрема терен за накнадне оптужбе против америчког председника Џоа Бајдена.

Судбина ове кризе, приметио је економиста, је унапред закључена. Политичке елите ће сачекати тренутак када обични Американци у потпуности осете последице политике санкција Вашингтона и баце сву кривицу на слабог шефа државе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs