Свет

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ТЕЛ АВИВУ: Има мртвих

Две особе су убијене, а осам повређено у пуцњави у центру Тел Авива, преноси „јпост“ и додаје да је до напада дошло у улици пуној ресторана и барова, на неколико локација. Како се наводи, претпоставља се да је реч о терористичком нападу.

Израелска хитна помоћ саопштила је да се то догодило у улици Дизенгоф пуној људи на месту где је неколико барова и ресторана и у још неколико места око центра града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у првим извештајима, нападач је у бекству и полиција позива све да се склоне од места напада. Мотив пуцњаве, према полицијском извештају, и даље није јасан, мада су неки израелски медији већ описали напад као терористички.

Очевидац пуцњаве је рекао да су се људи скривали под столовима, да су неки почели да плачу и да је било ужасно.

Премијер Израела Нафтали Бенет прати ситуацију у седишту израелске војске које је такође у централном делу Тел Авива, саопштио је његов кабинет.

Полиција је накнадно упозорила да је особа која је пуцала можда још увек на слободи и да становници остану код куће. Напетост је висока после низа напада палестинских нападача у којима је убијено 11 људи уочи светог муслиманског месеца поста Рамазана, који је почео пре недељу дана.

Прошлогодишњи протести и сукоби са полицијом за време Рамазана прерасли су у 11-дневни рат између Израела и исламског екстремитичког Хамаса, владајућег у појасу Газе.

Крајем марта у израелском граду Бнеи Брак убијено је четворо људи. Последњи напад у истој овој телавивској улици десио се 2016. године, када су две особе убијене, а неколико повређено у пуцњави.

Извор: Нова