Свет

ТРЕЋА ФАЗА РАТА ЈЕ НЕИЗБЕЖНА, А ЦИЉ ЈЕ ПОТПУНО ПРЕУЗИМАЊЕ „НОВЕ“ РУСИЈЕ!

Руска агенција РИА Новости пренела је речи прокремљског ветерана Петра Акопова да је циљ Русије „постепено демонтирање и фазна реформа те територије“

Како преноси Би-Би-Си, Акопов је у чланку под насловом „Русија мења тактику у Украјини, али не и стратегију“ написао да „сада сви схватају да ће војна операција дуго трајати“.

Његов коментар је заснован на говору руског генерала Рустама Минекајева, који је у петак наговестио да су војни циљеви Русије далеко шири него што се раније мислило.

У свом говору је најавио да ће руске снаге преузети контролу над целом украјинском обалом, од Донбаса на истоку до Молдавије на западу, и да је циљ да се повежу територија Руске Федерације и Придњестровља, одметнутог молдавског региона под контролом Москве.

„Повлачење наших трупа са било ког дела окупираних територија не долази у обзир“, рекао је Акопов.

„Ако претпоставимо да је циљ друге фазе успостављање контроле над југом Украјине, онда морамо разумети да ће и трећа фаза бити неизбежна, а она подразумева контролу целе Нове Русије“, пише Акопов.

Руски националисти Новом Русијом називају већи део јужне Украјине, која је некада била део царске Русије. Сам председник Русије Владимир Путин изјавио је да би област Харкова на северу такође требало да уђе у Нову Русију.

Акопов закључује да Русији можда неће бити потребно да окупира Кијев и Лавов јер ће, како објашњава, „после пада југа Украјина почети да се урушава сама од себе као ентитет“.

До овог „колапса“, пише Акопов, доћи ће „чак и без чекања на предају Харкова и пре преузимања контроле над целом Новом Русијом, јер губитак југа поништава могућност да Украјина постоји као држава“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/јутарњи лист

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930