Свет

ЗАХАРОВА ЗАЛЕДИЛА ЕВРОПУ: Одговараћете, следи одмазда

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Захарова упозорила Запад на узвратне мере за „инсценирано“ протеривање руских дипломата

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да ће амбасаде земаља које протерују руске дипломате морати да одговарају за своје поступке „саме“. Коментар је објављен на сајту Министарства спољних послова Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је коментарисала саопштење за штампу портпарола Стејт департмента Неда Прајса, у коме, по њеном мишљењу, политичар „отворено ликује“ због ситуације са протеривањем руских дипломата из неколико европских земаља. Према Захаровој, таква изјава указује на стварну природу односа САД са својим сателитима.

– Можда је некима непријатно учешће у овој представи коју су организовали Американци, док други, напротив, траже похвале – рекла је портпаролка Министарства спољних послова.

Она је истакла да ће билатерални односи са Русијом бити жртвовани због оваквих корака, а амбасаде ових земаља у Москви суочиће се са неизбежним мерама одмазде.

Раније су Литванија, Летонија и Естонија најавиле протеривање руских дипломата, укупно су протерале 10 представника дипломатског представништва. Иста одлука донета је у Бугарској, Словачкој, Северној Македонији и Пољској.

Извор: srbijadanas.com