Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ово ће обрадовати све српске туристе, ево шта је потребно за улазак у Грчку

Фото: јутјуб

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и грчки министар туризма Василис Кикиљас, који се налази у посети Србији, разговарали су данас о унапређењу билатералне сарадње две земље у области туризма и предстојећој туристичкој сезони.

Матићева је казала да има доста простора за унапређење сарадње, пре свега у приватном сектору када је реч о последицама које је ковид оставио у туризму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Усагласили смо се да ћемо заједно помоћи приватном сектору и туристичким агенцијама у две земље да реше нерешене проблеме из времена ковида. Министар Кикиљас је предложио да током јуна, када ће он имати састанак са приватним сектором Грчке, да дођу и људи из нашег приватнтог сектора да разговарају о нерешеним темама из доба ковида – рекла је министарка Матић.

Додала је да се нерешене ситуције односе на неостварена заменска путовања и заробљени новац српских туроператора у Грчкој.

Према њеним речима, разговарало се и о унапређењу промотивних активности две земље, а кад је реч о Србији она се односи на унапређење активности везаних за спа и планински туризам и продужењу сезоне на целу годину и да Србија појача своје промотивне активности у Грчкој.

– Констатовали смо да би користило отварање канцеларије Туристичке организације Србије у Атини, што би помогло промоцији нашег туризма у Грчкој – рекла је Матићева.

Министар Василис Кикиљас је истакао да Србију и Грчку везују јединствене везе и да је са српском страном данас договорено да ће се радити на стварању нових, како је рекао, вин-вин прилика за обе земље.

– Туристима из Србије ће ове године за улазак у Грчку бити потребан само пасош и широк осмех. Никакви тестови неће бити потребни и биће нам задовљство да угостимо хиљаде туриста без тестова и било каквих оптерећења које је доносила корона – навео је Кикиљас.

Према његовим речима, отварање канцеларије Туристичке организације Србије у Атини ће помоћи да се подржи приватни сектор и да људи из Грчке могу да дођу у Србију.

– У првој недељи јуна биће састанак српских туристичких организација са грчким оператерима на коме ћемо причати како се могу превазићи последице кризе из прошле године. Везано за захтев српске стране за укидање роминга српским туристима у Грчкој, даћемо све од себе да утичемо на операторе да роминг укину или смање тарифе, пошто су они приватници – рекао је Кикиљас.

Додао је да је више пута био у Београду и да се увек осећао добродошлим.

Он је рекао и да су српски туристи добродошли у Грчку.

Извор: Танјуг