Свет

Зеленски побеснео! МАЂАРСКА СТОПИРА НОВЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Одакле моћ овим људима

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је данас да постоје поделе унутар Европске уније око нових санкција Русији и запитао је зашто неке државе блокирају план.

ЕУ још разговара о шестом пакету санкција, укључујући и забрану на увоз руске нафте. Такав потез захтева једногласност, али Мађарска се засад противи тој идеји јер би њена економија претрпела превише, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Колико још недеља ће бити потребно ЕУ да покуша да се договори о шестом пакету санкција? Наравно, захвалан сам пријатељима који заговарају нове санкције. Али, одакле моћ овим људима који блокирају шести пакет санкција? Зашто им је дозвољено да имају толику моћ“, питао је Зеленски.

Берлин се нада да би нова рунда санкција могла да буде комплетирана ускоро, али та тема неће бити на дневном реду на лидеру самита ЕУ следеће недеље, рекао је немачки званичник у среду.

„Притисак на Русију је буквално питање спасавања живота. А сваки дан одуговлачења, слабости, разних спорова или предлога да се агресор ‘пацификује’ на рачун жртве само значи да ће више Украјинаца бити убијено“, рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО