Свет

КОНАЧНО ЈЕ СХВАТИО! Зеленски: Морамо да се суочимо са реалношћу! СТИГЛА И РЕАКЦИЈА КРЕМЉА

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да Кијев није вољан да разговара са руским председником Владимиром Путином, али да мора да се суочи са реалношћу да ће то највероватније бити неопходно како би се рат завршио.

– Постоје ствари о којима треба причати са руским лидером. Не говорим да је наш народ вољан да прича са Путином, али морамо да се суочимо са реалношћу онога што пролазимо сви заједно – казао је Зеленски током обраћања индонежанским интелектуалцима, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да Украјина од тог састанка жели своје животе назад.

– Желимо да повратимо живот једне суверне земље, на својој територији. Русија не делује још да је спремна да озбиљне мировне преговоре – додао је Зеленски.

Кремљ: Кијев је контрадикторан

Руководство Украјине стално даје контрадикторне изјаве због цега није јасно шта Кијев жели, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Упитан да прокоментарише изјаву украјинског председника Владимира Зеленског о томе да су преговори са Русијом неопходни да би се оконцао сукоб, али да их руска страна не жели, Песков је рекао:

– Преговори су сада замрзнути по одлуци и у складу са курсом који је одабрала украјинска страна. То је прва ствар која је у супротности са поменутом изјавом Зеленског. Друго, украјинско руководство стално даје контрадикторне изјаве. То нас спрецава да схватимо шта жели украјинска страна и да ли је спремна на трезвени приступ и да прихвати реално стање ствари – рекао је он.

Подсетимо, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да је Кијев сам обуставио преговоре са Русијом и да није одговори на руске предлоге.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Република.рс