Србија

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ! ВУЧИЋ: У недавном разговору Путин ми је рекао само једно, постоје моћнији људи који могу да утичу на њега

Председник Србије Александар Вучић учествује на годишњем „ГЛОБСЕЦ 2022 Форуму“ у Братислави говори на панелу „Србија и ЕУ: Стратешко партнерство за будућност“.

Вучић је открио и са публиком шта му је Путин рекао током недавног телефонског разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Доста смо причали. Он је рекао да је увек био за мир, али да ће испунити све циљеве. Ми смо мала земља. Постоје много већи, који могу да утичу на њега. А ја сам причао о малим стварима, које су важне за моју малу земљу – додао је Вучић.

Вучић је још једном подсетио да многи у Европи не желе победу, већ потпуни пораз друге стране.

– Ја не верујем у потпуну победу и потпуне поразе. Ја мислим да нам је потребан мир. И да је у миру лакше поразити оног другог. Ја не схватам настављање рата и убијање. Можемо да расправљамо филозофски о томе, али свакодневно гину хиљаде људи. Мислим да нам је хитно потребан мир, и онда расправите проблеме за 20 година. Један дан мира је значајан, то значи да хиљаду људи остаје живо. Мир је једино решење. То сам рекао и председнику Путину када смо разговарали последњи пут – казао је он.

Извор: Курир.рс

Ознаке