Свет

ДА ЛИ СУ КИНА И ИНДИЈА ОСТАВИЛЕ ПУТИНА НА ЦЕДИЛУ?

Адвокат Милан Ђукић посланик СПО у АП Војводине и Лука Кастратовић председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије гостовали су у јутарњем програму Курир телевизије где су се дотакли саме Русије поводом рата у Украјини.

Наиме, Кастратовић се осврнуо на саму мобилизацију, али и на вести о томе како ти људи нису обучени за рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не можемо веровати вестима да нису спремни. Путин је уместо узвратног удара, применио стратегију превентивног удара. У том превентивном удару се припремао чак 8 година и молио је запад да се не шири и да не наоружавају Украјину. Мало је вероватно да у Русији нису имали обучене војнике. Искуство ми говори да цео резервни састав годишње долази на одређени број дана обуке. За транспорт тих људи и опрему је потребно неко време, али мало је вероватно да таквим људима треба неко време да се обуче – рекао је Кастратовић.

Ђукић је прокоментарисао сам однос Индије и Кине према Русији, за који сматра да су лидери ове две земље Путина оставили на цедилу.

– Ова анексија је против правна у смислу међународно јавног права и она треба да буде покриће за агресију коју је Русија извршила на Украјину. Изгледа да су Кина и Индија били гаранти споразума о некоришћењу нуклеарног оружја и гарантовању суверенитета који је Русија потписала са Украјином – истакао је Ђукић.

– Изгледа да су Индија и Кина такође били гаранти и то се видело по реакцијама двојице лидера Индије и Кине према Владимиру Путину на самиту у Узбекистану. Они баш нису ни желели са њим да се сликају нити да разговарају детаљније. Послали су поруке које би Русија требала баш озбиљно да схвати, а то је да је остала поприлично усомљена у ономе што ради – рекао је Ђукић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс