Свет

ОГЛАСИО СЕ ФСБ: Откривено ко стоји иза напада на Кримски мост? Налази се у СРЦУ УКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ, објављено и име и презиме

Организатор терористичког напада на Кримски мост било је главно обавештајно одељење Министарства одбране Украјине – наводи се у истрази. У оквиру кривичног поступка приведено је пет држављана Русије, три држављана Украјине и Јерменије.

Идентитете осумњичених за организовање терористичког акта на Криму утврдили су ФСБ и Истражни комитет Русије. Према подацима снага безбедности, реч је о Главној обавештајној управи Министарства одбране Украјине, њеном начелнику Кирилу Буданову, запосленима и агентима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према истражитељима, експлозивна направа је била сакривена у ролнама са грађевинском полиетиленском фолијом. 22 палете експлозива транспортоване су из Одесе, преко Бугарске, Грузије и Јерменије и даље у Краснојарску територију. Коначни прималац је била непостојећа де факто компанија на Криму.

Контролу кретања терета вршио је службеник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, извесни „Иван Иванович“, преноси Интерфакс .

У оквиру кривичног поступка приведено је пет држављана Русије, као и троје држављана Украјине и Јерменије.

Извор: Курир.рс/Россиа24