Свет

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО: Они су аутори и извршиоци напада на Кримски мост

Москва — Украјинске специјалне службе наручиле су, измислиле и извеле терористички напад на Кримски мост, рекао је вечерас руски председник Владимир Путин.

„Ово је био терористички напад са циљем да се уништи критична руска цивилна инфраструктура“, рекао је Путин на састанку са шефом руског истражног комитета Александром Бастрикином у недељу увече.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјинске специјалне службе биле су аутори, извршиоци и наручиоци“, додао је Путин.

Главни истражитељ је обавестио Путина да су украјинске специјалне службе добиле помоћ од руских држављана и страних држављана у припреми напада.

„Настављамо истрагу о циљевима и циљевима овог бомбардовања. Он несумњиво носи терористички карактер. Ово је био акт тероризма. Сви наши подаци нам омогућавају да извучемо недвосмислен закључак – реч је о терористичком нападу који је припремио украјински специјалац. Сврха овог терористичког напада била је уништавање великог дела цивилне инфраструктуре која је од великог значаја за Русију“, рекао је Бастрикин.

„Многи сведоци су саслушани, започете су и углавном завршене посебне стручне студије, међу којима су и експлозивна, генетска и форензичка испитивања“, додао је званичник.

Извор: Б92