Свет

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО: Свесни смо

Москва — Руски председник Владимир Путин рекао је данас да је Москва свесна планова Украјине да употреби „прљаву бомбу“.

Путин је, на састанку са шефовима обавештајних служби земаља чланица Заједнице независних Држава (ЗНД), истакао да је ризик од конфликта у свету и региону висок и да морају да буду појачане мере безбедности на објектима енергетске и транспортне инфраструктуре у земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Експлозија на Кримском мосту, покушаји саботаже у нуклеарној електрани Курск и низ других инцидената, показују да се морају предузети појачане мере безбедности у односу на критичне објекте транспортних и енергетских структура“, рекао је Путин.

Руски председник сматра да је Украјина изгубила суверенитет и да ту земљу директно контролишу САД, користећи је „као ударног овна против Русије“, преноси Интерфакс.

„Земља је, у ствари, изгубила суверенитет и директно је контролишу САД, које је користе као ударног овна против Русије, против наше савезне државе са Белорусијом, против Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) и ЗНД у целини“, рекао је он.

Путин је нагласио да је Украјина постала „инструмент америчке спољне политике“ и да је „украјинска територија претворена у полигон за војне биолошке експерименте“

Извор: Танјуг

Ознаке