Русија

Шокантне тврдње! 15.000 РУСКИХ ВОЈНИКА ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ, САТЕРАНИ СУ У ЋОРСОКАК!

Бивши официр британске војске и НАТО-а Ед Арнолд је рекао да ће се ускоро предати 15.000 руских војника јер немају излаз из ситуације у којој су се нашли.

Бивши официр британске војске и НАТО-а Ед Арнолд известио је да се хиљаде војника Владимира Путина суочава са „стварним проблемом“ јер су заглављени без „без опција за ослобођење“ док су украјински војници све ближе њима. Око 15.000 руских војника „изгледа насукано“ и вероватно ће бити приморани на предају јер немају начина да пређу на безбедну територију, каже војни експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши официр британске војске и НАТО-а Ед Арнолд упозорио је тиранина Владимира Путина да његова маса бораца нема добре опције“ и су насукани на југу без јасног пута да се врате на сигурно на источној страни реке Дњепар.

Украјинске снаге покренуле су више брзих контранапада са циљем да отерају своје освајаче из земље и поново заузеле значајну количину земље. Руски команданти су се изнутра суочили са критикама због њиховог решавања кризе, а највиши званичници се боре једни против других усред оптужбе за непотизам.

„Проблем који Руси имају је да када војска мора да се повуче под оваквом врстом притиска, требају им добри команданти да се окупе, што они немају.Такође, тло нема природне баријере да такорећи ресетује њихове линије фронта. Дакле, Украјина заиста покушава да гура и нема добрих опција за Русе… На крају крајева, они морају да се преселе источно од реке – мислим, отприлике 15.000 руских војника је на западној страни – и то ће бити прави проблем. Вероватно ће бити приморани да се предају украјинским оружаним снагама“, рекао је Арнолд је за Скај њуз.

Борци који се боре против Путина већ су ослободили градове Нововоскресенске, Новохрихоривка и Петропавливка и њихово брзо напредовање гура даље у регионе које је диктатор недавно анектирао. Али преварени званичници Кремља одбили су да признају да је тај потез повлачење и уместо тога инсистирали су да се „прегрупишу“ како би спасили животе војника.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО