Спорт

УДАРНО! Ђоковићев табор се огласио о скандалу

Асоцијација тениских професионалаца (ПТПА), организација коју је основао Новак Ђоковић, огласила се о допинг скандалу Симоне Халеп.

Румунска тенисерка привремено је суспендована јер јој је допинг налаз са овогодишњег УС опена био позитиван.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Халеп је рекла да је невина и да ће у наредом периоду урадити све што може да то и докаже, а недуго затим стигло је кратко саопштење из Новаковог табора.

„ПТПА је посвећена томе да осигура да Симона Халеп, али и сви остали играчи, имају право на поштену жалбу и да цео процес прође без проблема. Борићемо се за њена права и залагаћемо се за поштење и транспарентност за све играче“, наведено је из ПТПА.

Подсетимо, како је саопштила Међународна агенција за интегритет тениса, Халеп је доставила узорак који је подељен на А и Б узорке, и у првом је пронађен је лек роксадустат који је забрањен од стране Светске анти-допинг агенције (WADA).

Ради се о леку против анемије, који повећава ендогену производњу еритропоетина и стимулише производњу хемоглобина и црвених крвних зрнаца.

Симона Халеп недавно је претходно саопштила да је завршила сезону због операције носа, а недуго затим је са њом раскинуо сарадњу познати тренер Патрик Муратоглу који је дошао у тим Холгера Рунеа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92