Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА У ПОЗНАТОЈ МУЗИЧКОЈ ПОРОДИЦИ

Луси Сајмон је започела своју музичку каријеру 1960-их када је наступала заједно са Карли у Гринич Вилиџу и Провинстауну у Масачусетсу. Под именом „Simon Sisters“ , дуо је снимио песму „Винкен, Блинкен & Нод” из 1964. засновану на дечијој песми Јуџина Филда из 1889. године.

Певачица и текстописац Карли Сајмон ове недеље оплакује губитак своје две сестре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бродвејска композиторка Луси Сајмон умрла је од рака дојке у четвртак у 82. години, а бивша оперска певачица Џоана Сајмон (84) изгубила је борбу са раком штитне жлезде дан раније.

Рођени у богатству као деца издавача Simon & Schuster Ричарда Сајмона у Њујорку током 1940-их, сва три брата и сестре су била успешна у својим професионалним музичким активностима.

Луси Сајмон је започела своју музичку каријеру 1960-их када је наступала заједно са Карли у Гринич Вилиџу и Провинстауну у Масачусетсу. Под именом „Simon Sisters“, дуо је снимио песму „Винкен, Блинкен & Нод” из 1964. засновану на дечијој песми Јуџина Филда из 1889. године.

Као соло уметник, бивши алумант школе медицинских сестара наставио је да снима албуме средином 1970-их. Сајмон је копродуцирала два дечија албума награђена Греми – „In Harmoni: A Sesame Street Record“ из 1981. и „Хармони 2“ из 1983. – са својим супругом Дејвидом Ливајном.

Године 1991. Луси је компоновала хваљени бродвејски мјузикл „Тајни врт“, који је довео до номинације за награду Тони за најбољу оригиналну музику. Годинама касније, направила је музику за позоришну адаптацију епског романа Бориса Пастернака „Доктор Живаго“, који је слетео на Бродвеју 2015.

Џоана Сајмон, (84) стекла је славу у свету опере својом извођачком и концертном каријером која је трајала скоро 25 година.

Дебитујући у Њујоршкој опери 1962. године као Керубин у Моцартовој „Фигаровој женидби“, мецосопран је преузео главну улогу у светској премијери „Црне удовице“ Томаса Пасатиерија у Опери у Сијетлу 1972.

Карли Симон, (77) која је такође писац књига за децу, постала је звезда поп музике 1970-их година низом хитова укључујући „Anticipation“, „Iou’re So Vain“ и „I Haven’t Got Time for the Bol.”

 

 

 

 

 

 

Извор: Sd.rs