Свет

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОГЛАСИО: Русија жли да збрише Украјину са лица земље! Преклињем вас…

Фото: Фејсбук принтскрин

Кијев — Председник Украјине Володимир Зеленски апеловао је на грађане да не напуштајте склоништа, након што су у многим украјинским градовима одјекнуле експлозије.

„Ваздушна опасност не престаје широм Украјине. Има погодака пројектила. Нажалост, има мртвих и рањених. Преклињем вас: не напуштајте склоништа“, навео је Зеленски на Телеграму, преноси Интерфакс Украјина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је оценио је да Русија покушава да уништи Украјину и збрише је са лица земље.

„229 дана покушавају да нас униште и збришу са лица земље. Да униште наше људе који спавају у кућама у Запорожју. Да убију људе који одлазе на посао у Дњепру и Кијеву“, написао је Зеленски на Телеграму.

Они желе панику и хаос

Зеленски је рекао је да је Русија за данас темпирала ракетне нападе на његову земљу, како би нанела што више губитака међу грађанима, а циљала је и енергетску инфраструктуру. „Они желе панику и хаос, они желе да униште наш енергетски систем“, рекао је Зеленски путем видео снимка, на којем се види како стоји испред председничке канцеларије, пренео је Ројтерс.

Он је додао да су друга мета били људи.

„Изабрано је такво време и место да се изазове што више штете“, поручио је Зеленски.

Украјински званичници саопштили су данас да је Русија извела ракетне нападе на бројне украјинске градове, а према подацима полиције Кијева, идентификовано је пет жртава напада, док је 12 рањено.

Извор: Танјуг