Србија

ДАНАС ДО 28 СТЕПЕНИ,А ОНДА СТИЖЕ ПРЕОКРЕТ УЗ МОГУЋ И СНЕГ!

У Србији ће данас бити натпросечно топло и изнад већег дела земље сунчано време, док ће ујутру на северу, по појединим котлинама и дуж речних долина бити краткотрајне магле и ниске облачности, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Дуваће слаб до умерен ветар, јужни и југоисточни. Најнижа температура биће од три до 11 степени, највиша дневна од 23 до 28.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ће данас бити сунчано и топло време, после јутарње краткотрајне магле на ширем подручју града. Дуваће слаб ветар, источни и југоисточни. Најнижа температура биће од осам до 11, највиша дневна око 27 степени.

Метеоролошке прилике ће бити релативно повољне за хроничне болеснике, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима. Могуће метеоропатске реакције су променљиво расположење и главобоља.

Упаљен метео аларм

Жути метео аларм упаљен је данас на целој територији Србије, изузев источну Србију, упозорење је на снази због магле и високе температуре за ово доба године, а то значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објашњавају из РХМЗ-а.

Време наредних дана

У среду суво и око 5°Ц нижа дневна температура, али је и даље знатно изнад просека. На северу постепено наоблачење средином дана које се поподне шири на западне и централне пределе, али без падавина. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак изнад нормале. Минимална температура од 6°Ц до 12°Ц, а максимална од 19°Ц на северу Војводине до 25°Ц на југу и истоку Србије. Увече суво. Температура у 22х од 7°Ц до 14°Ц.

У четвртак и петак и даље топлије од просека, с тим што у петак долази до наоблачења током дана које ће поподне и увече узроковати кишу, најпре на северу и југозападу Србије. У суботу захлађење од 10.-ак степени уз кишу, а на вишим планинама снег.

 

Извор: Курир