Свет

НАЈВЕЋИ НАПАД ДО САДА! Ракетама ће засути небо, страхује се од најгорег

Руска команда припрема најмасовније ударе до сада на украјински енергетски систем, изјавио је пензионисани украјински војни пилот Роман Свитан

„Број оваквих напада биће највећи до сада. По мом мишљењу, биће потребно око годину дана да се енергетски систем опорави. Дакле, овај талас може да доведе, бар на почетку, до потпуног помрачења. Док се систем не опорави, напајање не може бити укључено, остављајући читаве области без струје“, изјавио је украјински пилот.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свитан тврди да су руски бродови са крстарећим ракетама „Калибар“ већ почели да излазе на море, а да се тешки бомбардери из целе Русије пребацују у једну тачку – регион Енгелса.

Према његовим речима, чак 20 одсто руских ракета које стигну до својих циљева биће довољно да на одређено време онеспособе цео енергетски систем Украјине.

„Напад ће бити снажан, тренутан. Руси схватају да је наш систем ПВО сваким даном све јачи и јачи, и да зато расте број пројектила које можемо истовремено да пресрећемо, пратимо и уништавамо. Стога Русија све више истовремено користи и носаче и ракете. Наша обавештајна служба сматра да је овакво померање руских трупа и наоружања припрема за масовно лансирање. Верује се да ће бити много масовније него раније, могуће је да ће лансирати више од сто пројектила одједном.“

Свитан верује да ће украјински ПВО систем успети да заустави 15-20% руских ракета, али, како тврди, и то је довољно да паралише енергетски систем Украјине.

„Ако се вратите уназад и сетите се огромних проблема у енергетском систему током ранијих напада, онда знате да овакав ударац може довести до потпуног гашења целог система на одређено време“. закључио је украјински пилот.

 

Извор: Информер