Србија

ТУЖНА ВЕСТ: Преминула наша чувена глумица (ФОТО)

Фото: pixabay.com

Глумица Татјана Бељакова преминула је ноћас у Београду у 89. години, потврђено је зиз позоришта Атеље 212.

На друштвеним мрежама се од ње опростио и њен колега Милан Цаци Михаиловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отишла је у вечност права дама, моја драга колегиница, моја дивна партнерка, мој искрени пријатељ Тања Бељакова. Мир Њеној души – написао је глумац објавивши заједничку фотографију с глумицом.

Татјана Бељакова била је југословенска филмска и позоришна глумица. Завршила је Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду.

Била је од 1956. године члан Београдске комедије, затим Савременог позоришта, а у Атељеу 212 од 1961. године, где је дочекала и пензију.

За светски Дан позоришта 2020. године Атеље 212 је као поклон својој публици емитовао онлајн култну представу „Радован трећи“ Душана Ковачевића у режији Љубомира Муција Драшкића, премијерно изведену 30. децембра 1973. године, у којој су своје роле маестрално одиграли Зоран Радмиловић, Маја Чучковић, Мира Бањац, Милутин Бутковић, Ташко Начић, Милан Цаци Михаиловић и Татјана Бељакова као Георгина.

У једном интервјуу је изјавила о свом пореклу:

„Рођена сам у Далмацији, на Мљету, по националности сам далматинска Рускиња из Земуна. Деда је био царски официр, мој отац лекар. Рат нам је све узео, а љубав дала снагу да недаће преживимо…“

Извор: Курир