Србија

БРНАБИЋКА НИКАД ОШТРИЈА! Да ли је могуће да је ОВО ИЗЈАВИЛА!?

Фото: Јутјуб

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су изјаве немачког амбасадора у Приштини Јерна Родеа о уклањању барикада “заиста нечувене“ и то, како је додала, на више нивоа.

“Прво, изјавили сте да барикаде морају бити уклоњене и чак се усудили да дате/наручите рокове (до Божића). Узгред, амбасадоре, разјасните: ваш Божић или наш? Само да знамо…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Барикаде су ту због Дејана Пантића. Да ли сте ви, амбасадоре, свесни да је данас 11. дан да његова породица није разговарала са њим и да 11 дана нико, па ни ЕУЛЕКС, не зна где се он заправо налази? Где је то другде могуће него у Куртијевом гету?“, поручила је Брнабић на Твитеру.

Подсетила је да је Роде изјавио и да се барикаде морају уклонити јер долази Божић.
„Претпостављам да мора да сте забринути да ли ће Деда Мраз успети да прође…Мислите ли да Срби на барикадама, тражећи само најосновнија људска права и владавину права, више воле да буду на барикадама него у својим домовима током своје славе, Нове године или Божића? Или ћете их истерати да бисте имали миран и срећан Божић?“, додала је премијерка.

На изјаву Родеа да су барикаде нелегалне, председница Владе Србије је поставила питање “да ли је легално киднаповати људе, држати их на непознатој локацији 11 дана, спречити њихову породицу да разговара са њима или их посећује“?

„Зар вас ово не мучи? (Напомена: Ако не, Деда Мраз вам можда неће донети поклон!). Укратко, рекли сте (више/мање) следеће: Резолуција СБ УН 1244 је „апсурдна“ и „неприхватљива“; Бриселски споразум треба да буде у складу са уставом Косова* , киднаповање је легално и добродошло (ако киднапујете Србе); барикаде ће спречити Деда Мраза да дође на Косово*“, поручила јепремијерка.

Брнабић је Родеу поручила и да су његове „изјаве чврсте као Деда Мраз“.

„Једини проблем: ово није смешно. Осим ако нисте погрешно протумачени, или сте имали мањи мождани удар пре интервјуа, ово је дубоко забрињавајуће, јер експлицитно претите нашим људима – а то није прихватљиво. Додатно, с обзиром да барикаде постоје делом због Дејана Пантића а делом зато што Срби траже спровођење Бриселског споразума, колико ће још Божића, амбасадоре, морати да чекају да се ово оствари? Ово ће бити десети Божић од 2013. године“, додала је председница Владе Србије.
Јорн Роде је раније данас за приштинску КТВ рекао да барикаде на северу КиМ треба уклонити пре Божића и да је захтев Београда за повратак српских снага на КиМ „апсурдан и неприхватљив“.

 

Извор: Ало