Србија

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УХАПШЕНОМ ДЕЈАНУ ПАНТИЋУ! Информације дао шеф лажне Косовске полиције

Пантић је у полицијској станици на Јарињу, барикаде онемогућиле посету

Шеф оперативе лажне косовске полиције Газменд Хоџа изјавио је да се ухапшени бивши полицајац Дејан Пантић налази у полицијској станици на Јарињу и он тврди да му ниједно право није повређено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, Пантић је смештен у полицијску станицу на Јарињу због околности које су настале након постављања барикада.

– Нисам сигуран за породицу, али његов адвокат је био присутан када га је суд испитивао. Слобода кретања у том делу је ограничена, барикаде су оно што је онемогућило посету – рекао је Хоџа.

Иако Хоџа за ускраћивање посете Пантићу криви барикаде, породица Дејана Пантића је јуче дошла до базе специјалних косовских јединица близу прелаза Јариње како би га видела или макар чула, али им то није било дозвољено.

– Живи у истим условима као и наши полицајци у тој полицијској станици. Не спава на столици, спава у кревету, обезбеђују му се храна, вода, лекови које му препише лекар. Посетио га је медицински тим Еулекса – рекао је синоћ Хоџа.

Он је додао да се „не ради о било каквом малтретирању“.

– Нема малтретирања, физичког злостављања или ускраћивања његових права. Услови су такви какви су у тој полицијској станици. Али ниједно његово право није повређено. Полиција је и њему поделила оно што има за себе – додао је Хоџа.

Пантић је ухапшен 10. децембра на прелазу Јариње.

 

Извор: Srbija Danas