Свет

ЕВО ШТА ЈЕ ПУТИН ПОРУЧИО АРГЕНТИНЦИМА НАКОН ПОБЕДЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ!

Владимир Путин, председник Русије, честитао је првом човеку Аргентине Алберту Фернандезу, титулу светског шампиона, коју је фудбалска репрезентација те земље освојила на Мундијалу у Катару.

– Гледао сам други део меча, када је било 2:2. Гледао сам продужетке. Онда нисам могао да одолим да не позовем председника Аргентине да му честитам – рекао је Владимир Путин и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знам да је Аргентина фудбалска земља. Мислим да су заслужили ову победу!

Аргентина је победила репрезентацију Француске после бољег извођења пенала, резултатом 4:2, пошто је после продужетака било 3:3.

Председник Аргентине Алберто Фернандез одбио је да отпутује на финале у Доху, иако је имао позив председника ФИФА Ђанија Инфантина. Своју одлуку образложио је тиме, да не жели да баксузира своје фудбалере у финалној и одлучујућој утакмици. За разлику од њега, председник Француске Емануел Макрон гледао је у Дохи уживо утакмицу против Аргентине, чак је на свечаној церемонији доделио сребрну медаље репрезентативцима своје земље.

Владимир Путин познат је као велики заљубљеник у фудбалску игру. Русија је 2018. године била организатор Светског првенства. После Специјалне војне операције у Украјини, ФИФА и УЕФА су упркос максими „не мешајте политику и спорт“ суспендовала све руске репрезентације и клубове из међународних такмичења.

 

Извор: Курир