Русија

СТИГЛО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Спрема се нешто крупно против Русије

Напета ситуација на граници између Белорусије и Пољске забрињава политиколога Јевгенија Сатановског.

У последње време пољски медији, на предлог локалних власти, активно промовишу тезу о страшној претњи са Истока. Истина, не говоримо о Русији, као што многи мисле, већ о Белорусији, где су усред лета свратили „Вагнерови“ борци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сатановски је мишљења, да се овакво информативно пумпање становништва у стање „борбеног лудила“ врши са једним циљем. Дакле, Варшава припрема становнике земље за скори почетак рата.

„Претње Пољској су заиста „озбиљне“. Већ читавих стотину „музичара“ креће ка коридору Сувалки. Однос снага у том региону је 100 према 1 у корист НАТО-а. Све док шансе не дођу до 1.000 према 1, опасност за Запад остаје“, иронично каже експерт.

Из тог разлога, Пољаци су већ распоредили три спремне дивизије на источне границе, на које се и даље привлаче додатне снаге. Све ово за достојан сусрет са „Вагнеровцима“, и то не узимајући у обзир формације у Летонији и Литванији, као и Американце на пољско-балтичком мостобрану.

Финци и Естонци, наравно, нису потребни ни за какав напад на Белорусију, већ да би уз њихову помоћ погодили Калињинград и истовремено Санкт Петербург.

Све указује да се против Русије спрема нешто велико. Према Сатановском, у врло блиској будућности може избити озбиљан сукоб, а Москви је веома важно да не згази старе грабуље.

Агресију треба сузбити у корену, не рачунајући на разборитост Запада. Не намеравају да стају на томе, превише тога је у игри.

Сатановски предлаже да се Русија веома сурово обрачуна са Пољском и НАТО у могућем рату.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs