Русија Свет

Заробљеник открио Русима шокантне детаље о трупама обученим на Западу!

Украјински војници обучени у Британији показали су да су лоше припремљени и одбијају да активно учествују у такозваној контраофанзиви, рекао је за РИА Новости заробљени украјински војник Јуриј Ромањук.

– Када смо тамо долазили (пре напада на село Старомајорско у ДНР – прим. аут.), било је „Британаца“. Звали смо их тако – „Британци“, али у ствари то су наши украјински момци који су били обучени, учили у Британији – рекао је Ромањук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ствари, ови војници су позвани из Одеске области. „Британци“ су Ромањука и његове колеге звали „Вољиники”, пошто су били позвани из Волињске области .

Према његовим речима, „Британци“ су били боље обучени: обични војни обвезници се уче да пуцају са дрвеним моткама или, у најбољем случају, ласерским пушкама за играње ласер тага.

– Имају боље униформе, научени су некако по западним манирима – рекао је Ромањук.

Упркос томе, „Британци” су, како он каже, показали лошу обуку и још слабији морал.

– Једном су отишли ​​у евакуацију (рањеника са прве линије фронта – прим. аут.), а из ње су се вратила само тројица. Само су отишли ​​по рањенике, нису ишли ни у јуриш, ни у одбрану – присећа се заробљеник.

После овог инцидента, војска обучена у Британији је одбила да уопште иде на линију фронта.

– Били су принуђени, од њих је тражено да оду. Али рекли су: не, нећемо ићи – сведочи Ромањук.

Крајем јула, лист Експрес, позивајући се на изворе, известио је да више од две хиљаде украјинских специјалаца пролази војну обуку у Великој Британији за њихово даље учешће у сукобу.

Више од две хиљаде војника стигло је на удаљену локацију у Дартмуру (локалитет у енглеском округу Девон ) да „учествује у специјалној вежби“. Вежбе се наводно одржавају у специјалном кампу у граду Окхемптон, који је затворен за друге војне јединице и грађане.

Русија је раније послала ноту земљама НАТО- а због испоруке оружја Украјини . Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој , Италији и другим земљама.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/риа

Ознаке