Србија

НЕВРЕМЕ СЕ СРУЧИЛО НА БЕОГРАД: Пуцају громови, севају муње, људи беже са улица (ВИДЕО)

Пљусак и невреме управо су се сручили на Београд, а у појединим насељима олуја је праћена бљесковима, муњама и грмљавином.

Ненајављени пљусак који се сручио у центру Београда изненадио је део пролазника док се већи део већ припремио на катаклизму и јесење време у сред лета!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како јавља репортер „Блица“ људи су се са пљуска склањали у пасаже и продавнице уз негодовање како „ово уопште није лето“.

– Ја сам за данас спремила јесењу обућу. Јуче ме је затекло невреме у док сам била у сандалама и без кишобрана – каже девојка која је у продавници чекала да прође велики пљусак.

Људи су, вероватно пратећи најаве РХМЗ данас ипак обазривији, и већи део људи је припремљено дочекао невреме, а то се види јер су улицама по пљуску ишли људи у кабаницама од главе до пете.

Осим центра Београда невреме је стигло и у остале делове. Тако у Борчи осим што пада киша, на небу севају и светлице.

На Звездари и на Новом Београду поново је пао мрак у сред бела дана. На снимцима који круже друштвеним мрежама на Жаркови и Дедињу киша је толико јака да значајно смањује видљивост.

Баново Брдо услед пљуска има проблема са одводима, па тако улицама теку реке. Најгоре је у близини окретнице где се вода из улице Мире Попаре слива у слаповима низ Ваљевску.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Padinska skela (@grupa_kkbops)

РХМЗ упозорио на невреме у Београду

Иако је према најави РХМЗ невреме требало да стигне тек за нешто више од сат времена, оно је већ сада стигло у престоницу.

– Током послеподнева на подручју западне, југозападне, централне и југоисточне Србије, као и у Бачкој и Банату местимично пљускови са грмљавином, локално је могућа и појава суградице и града – саопштио је РМХЗ.

Подсетимо, јако невреме погодило је јуче Србију. Киша, олујни ветар и град харали су по скоро целој земљи, а у Београду била је права апокалипса. Падавине које су јуче захватиле нашу земљу, након два врела дана, по свему судећи, увод су у свежији талас који ће наредних дана бити присутан у Србији.

Извор: Блиц