Свет

КИЈЕВ ЧЕКА НЕШТО НАЈГОРЕ! Биће немогуће живети овде!

Огласио се градоначелник Кијева о рекао да ће ускоро бити немогуће да се живи у Кијеву.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко је у интервјуу за Скај њуз рекао да се украјинској престоници спрема права апокалипса ако се руски напади наставе. Он је рекао да није време за потпуну евакуацију становништва, али је упозорио да најгори могући сценарио није тако далеко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кличко: Биће немогуће живети
„Кијев је остао без струје, воде и грејања. Могуће је да нас задеси апокалипса, баш као у холивудским филмовима. Биће немогуће живети на овим температурама“, нагласио је Кличко, бивши светски шампион у боксу, садашњи градоначелник. „Шта да вам кажем? Још се боримо и дајемо све од себе да спречимо такав сценарио“, додао је он. Највећи проблем је што Кијев тренутно нема довољно грејаних склоништа.

„Припремили смо око 500 грејаних склоништа, али у граду од 3,6 милиона становника то није ништа. Нажалост, ако буде и даље проблематично снабдевање струјом, бићемо приморани да испуштамо воду из зграда. На овим температурама има могућност пуцања цеви и комплетно снабдевање би било угрожено водом“, упозорио је градоначелник Кијева.

 

Извор: Мондо