Свет

ШОК ТВРДЊЕ! Плаћали су да на првенству играју против Србије!?

Наводно, две афричке селекције „наплаћивале“ су позиве у национални тим.

Светско првенство у Катару полако улази у завршну фазу, а један велики скандал могао би да исплива у јавност пре краја турнира. Наводно, фудбалски репрезентативци две афричке државе које су већ завршиле учешће плаћали су да се нађу на списку селектора и учествују на Мундијалу! Ове тврдње требало би добро испитати у наредном периоду, иако су афричке селекције Камерун и Гана већ спаковале кофере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додатну сумњу могло би да пробуди и понашање легендарног Ригоберта Сонга на конференцији када је саопштавао списак. Деловало је да селектор Камеруна није баш најбоље упознат са именима свих 26 фудбалера које води на Мундијал, а неки од њих играју у домаћој лиги. Тако су прилику да путују са репрезентацијом добили Џером Нгом Мбекели (24) и Суаибу Мару (22) који су до сада одиграли само по три меча у националном тиму.

„Поједини репрезентативци Камеруна и Гане плаћали су да би играли на Светском првенству. Неки од њих су платили само да би се нашли на списку селектора“, открио је познати новинар Роман Молина. Ове његове тврдње одмах су направиле хаос на друштвеним мрежама, а љубитељи фудбала у Африци „лицитирају“ именима фудбалерима који су плаћали за пут у Катар.

За сада нема доказа о фудбалерима који су на овај начин стигли до Светског првенства, али навијачи Гане сматрају да су пронашли играча који се уклапа у профил. По њиховом мишљењу фудбалер Челсија Баба Рахман платио је како би био на великој позорници и привукао пажњу клуба који ће га ангажовати у наредном периоду. Због тога је са списка отпао веома квалитетни Џефри Шлуп, стандардни играч Кристал Паласа.

Подсећамо, Камерунци су у групној фази такмичења играли против Србије, Швајцарске и Бразила, а такмичење су завршили са четири освојена бода. У једном од најузбудљивијих мечева турнира ремизирали су са Србијом (3:3), а у последњем колу групне фазе савладали су Бразил минималним резултатом. Са друге стране, Гана је била у групи Х са Португалом, Јужном Корејом и Уругвајем. Освојили су три бода, победом над Јужном Корејом у другом колу групне фазе, а занимљиво је да се против Португала у стрелце уписао и крилни фудбалер Црвене звезде Осман Букари.

 

Извор: Мондо