Свет

Полиција на ногама, нестало близу 40 албанске деце!

Локалне власти су до 31. октобра примиле 197 албанске деце

Скоро 20 одсто деце миграната без пратње из Албаније које је ове године прихватио Савет округа Кент у Енглеској, води се као нестало, пишу медији. Локалне власти су до 31. октобра примиле 197 албанске деце, од којих је 39 нестало. „Ekpat UK“, који води кампању за заштиту деце од експлоатације, навео је да су бројке веома забрињавајуће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Савет је истакао да је блиско сарађивао са Министарством унутрашњих послова и полицијом на заштити угрожене деце. Он је саопштио да је бринуо о 197 албанске деце која су обрађена у јединици за пријем у Кенту при Министарству унутрашњих послова између 1. јануара и 31. октобра.

Савет је додао да се од 7. новембра 39 води као нестало, али и да су поједина деца од тада напунила 18 година. Према владиним подацима које је прикупио Би-Би-Си, 44.122 особе прешле су Ламанш на малим чамцима до сада ове године, у поређењу са 28.461 колико их је стигло 2021.

То је довело до тога да је центар за обраду Манстон у Кенту преоптерећен. Савет округа Кент је навео у саопштењу да је дошло до значајног повећања броја албанске деце без пратње која су упућена његовим службама и да су они подложни експлоатацији.

Савет се, такође, обавезао да ће утврдити да ли систем може да се унапреди да се то не би дешавало у будућности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sd.rs