Свет

СЕРИЈА ВАЗДУШНИХ УДАРА: Нападнут Кијев (ВИДЕО)

Кијев — У Кијеву се данас чуло десет експлозија док је трајало упозорење о руским ваздушним нападима.

Становници Кијева су навели да су чули гласне експлозије након што је Русија почела серију ваздушних удара, објавио је Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорење за ваздушну опасност издато је широм Украјине, а званичници су саветовали становништву да оде у склоништа.

Деловала је противваздушна одбрана у Кијеву, а Ројтерс наводи да се чуло 10 експлозија у центру украјинске престонице.

Начелник Кијевске области упозорио је унапред на могуће ракетне нападе.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко потврдио је на Телеграму да су се чуле експлозије у граду.

Једна особа погинула, а 11 повређено

Једна особа је погинула а 11 је повређено приликом руских ракетних напада на Кијев, саопштио је данас градоначелник тог града Виталиј Кличко.

Он је на свом каналу на мрежи Телеграм написао да је старији мушкарац погинуо у Соломјанском дистрикту, југозападном делу града, да су најмање три жене превезене у болницу, као и да је међу повређенима и јапански новинар.

Кличко је додао да су руске снаге гађале и Печерски и Холосивски дистрикт, односно централни и западни део града, пренео је Гардијан.

Заменик шефа кабинета председника Украјине Володимира Зеленског, Кирило Тимошенко је саопштио да су ракете погодиле један хотел и више породичних кућа.

Поред Кијева, мете руских напада били су и град Хмељницки, као и Запорошка и Харковска област. Гувернер Одеске области Максим Марченко написао је на Телеграму да ће привремено искључити снабдевање струјом.

“Због претње ракетним нападом, предузећемо мере да привремено ограничи снабдевање електричном енергијом. Ово је неопходно да би се смањило оптерећење електроенергетског система у случају да наша инфраструктура буде погођена“, написао је Марченко.

Извор: Танјуг

Ознаке