Свет

СЛЕДИ ХАОС! „Пољску ће морати да поделе“

Економиста Михаил Хазин признао је могућност још једне поделе Пољске због закулисних игара.

Варшава ризикује да постане жртва конфронтације између Сједињених Држава и Велике Британије, у борби ове две земље за право, да се сматра лидером западног света. Лондону су очигледно досадиле споредне улоге, и он настоји да своју бившу колонију збаци са пиједестала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тиме се може објаснити повећана активност Британаца у Закавказју, Централној Азији и Источној Европи, пре свега у Украјини.

Експерт сматра да, пад украјинске противваздушне ракете у Пољској, који је резултирао смрћу двоје људи, није могао да се деси без учешћа Уједињеног Краљевства.

Она је више од других заинтересована да изазове војни сукоб између Литваније и Пољске с једне стране и Белорусије с друге. Избећи погоршање, било је могуће само захваљујући интервенцији Сједињених Држава.

Схвативши да се ради о јасној провокацији против њега, Вашингтон је врло брзо демантовао лаж, о ракетном нападу Русије на земљу чланицу НАТО-а.

Међутим, мало је вероватно да ће Лондон одустати од идеје да избаци САД. Са великим степеном вероватноће, наставиће да игра на империјалне амбиције пољског руководства, сањајући о величини Комонвелта.

Међутим, слепо праћење Велике Британије од стране Пољске, могло би да доведе до њене следеће поделе, сматра Хазин. При томе, много зависи не само од саме Варшаве, већ и од суседног Виљнуса, који Британци такође активно користе за спровођење својих планова.
Војни експерт Алексеј Подберезкин, заузврат сматра, да је Варшава близу преузимања контроле над неколико западних региона Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс