Свет

ИШАО И УБИЈАО СВЕ РЕДОМ: Усмртио 10 људи након чега су га пролазници СПРЕЧИЛИ у даљем масакру!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Осумњичени нападач извршио је самоубиство када га је опколила полиција, око 12 сати након што је за време прославе Лунарне нове године у Монтереј Парку, у Лос Анђелесу убио 10 људи, а још 10 ранио, саопштиле су власти у Калифорнији.

Наоружани нападач, 72-годишњи мушкарац, покушао је још једном да употреби ватрено оружје у другом клубу, само неколико минута након прве пуцњаве у суботу увече, али власти су саопштиле да су му двојица пролазника отела оружје пре него што је испалио метак, а он је побегао је са тог места, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шериф округа Лос Анђелес Роберт Луна идентификовао је осумњиченог као Хуу Кан Трана, за кога је навео да је употребио ватрено оружје у популарном плесном клубу међу старијим посетиоцима у Монтереј Парку, 11 км источно од центра Лос Анђелеса.

Луна није идентификовао ниједну од жртава, али је саопштио да је погининуло пет мушкараца и пет жена који имају 50, 60 и више година.

Од још 10 повређених у овој пуцњави, седам је било хоспитализовано до недеље увече, а најмање једна особа налази се у критичном стању, наводи британска агенција.

Истрага још није уврдила шта су мотиви овог злочина, навео је Луна.

Након што је, како тврди полиција, Тран пуцао у Монтереј парку око 22 сата у суботу, пресрели су га пролазници у другом плесном клубу у суседном граду Алхамбра, око 20 минута касније.

– Могу да вам кажем да је осумњичени ушао тамо, вероватно са намером да убије још људи, а двојица храбрих суграђана су одлучила да предузму акцију и разоружају га – рекао је полицијски званичник.

Шериф је саопштио да је Тран окренуо пиштољ ка себи у недељу и извршио самоубиство, када је полиција пришла белом комбију који је возио у Торансу, око 34 км од места пуцњаве у плесном студију „Стар балрум“ у Монтереј парку.

Полицајци су чули само један пуцањ из комбија док су се приближавали, а затим су се повукли и позвали специјалце.

У Монтереј Парку, где се смртоносни напада догодио у тренутку када је хиљаде људи прослављало дочек Лунарне нове године, живи око 60.000 становника, а већина су азијатског порекла, наводи Ројтерс.

 

Извор: Новости