Свет

КОНАЧНО КРАЈ! Бајден УКИДА све познат је и ДАТУМ када , чека се још само РЕЗОЛУЦИЈА КОНГРЕСА!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Џо Бајден ц́е у мају објавити крај ванредних ситуација у националном и јавном здравству

Овај потез долази након што су републиканци у Представничком дому најавили изгласавање резолуције којом ће захтевати хитно укидање мера, пише Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бајден је у понедељак обавестио Конгрес да ће 11. маја окончати двоструко национално ванредно стање због пандемије вируса Цовид-19, пошто се већина света вратила у нормалност скоро три године након што је први пут проглашено ванредно стање.

Укидање националне ванредне ситуације и декларације о ванредним ситуацијама у јавном здравству би изазвало промену савезног одговора на корона вирус омогућавајући контролисање заразе регуларним овлашц́ењима државних агенција.

Бајденова администрација је разматрала укидање ванредног стања прошле године, али је одустала због забринутости због потенцијалног „зимског пораста“ случајева и да обезбеди адекватно време пружаоцима услуга, осигуравачима и пацијентима да се припреме за крај ванредног стања.

Високи званичник администрације рекао је да ће три месеца до истека ванредног стања почети прелазни период у којем ће администрација „започети процес глатког оперативног укидања флексибилности које су омогућене проглашењем ванредног стања у вези са Цовид-19“.

 

 

 

Извор: Информер