Свет

ПОЧЕЛА ВАНРЕДНА ПРОВЕРА БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ!

У заједничком центру за обуку млађих специјалиста оружаних снага Белорусије почела је брза провера борбене готовости, саопштило је данас министарство одбране Белорусије.

– Одлуком министра одбране Виктора Хрењина данас је почела ванредна провера борбене готовости у 72. здруженом гардијском центру за обуку заставника и млађих официра – саопштило је Министарство одбране Белорусије, преноси ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Центар, који се налази у граду Борисову у Минској области има задатак да за потребе белоруске војске обучава заставнике, млађе команданте и специјалисте, идеолошке активисте, али и искусне резервисте.

По налогу председника Александра Лукашенка од 13. до 19. децембра одржана је хитна провера борбене готовости у Оружаним снагама Белорусије, а министарство одбране је тада саопштило је реч о провери дефанзивне природе.

Пре тога је 11. и 12. октобра извршена је брза инспекција у белоруским снагама, у којој је учествовало око 500 људи и 50 возила.

Ова активност је споведена с циљем да се војне јединице доведу у стање пуне приправности, прегрупишу и распореде на одређеним подручјима и успешно демонстрирају извршење практичних борбених задатака, наведено је из белоруског мионистарства.

 

Извор: Блиц