Русија

Путин показао које делове Украјине ће припојити Русији

Председник Руске Федерације Владимир Путин са разлогом је потписао нови Указ о поједностављеној процедури за давање руског држављанства становницима Запорошке и Херсонске области Украјине.

Ова одлука демонстрира даљу геополитичку стратегију Русије на међународној арени. Овај закључак изнели су новинари медија „Царград“.

Аутори материјала су детаљно испричали зашто су усвојене нове измене и допуне указа број 183, а објаснили су и како је руски лидер наговестио стратешке планове Москве.

Аналитичари Царграда подсетили су да је 25. маја руски председник Владимир Путин потписао нови документ који је додатак Указу број 183 о поступку издавања руског држављанства становницима Донбаса.

Реч је о изменама које регулишу давање руског држављанства становницима Запорошке и Херсонске области Украјине.

Први заменик председника Комитета Државне думе за послове ЗНД и односе са сународницима Константин Затулин је изразио уверење да је изменом Указа број 183 Владимир Путин показао како ће припојити делове Украјине.

Нови документ сведочи о стратегији Русије током специјалне операције. „Другим речима, Украјина престаје да постоји као независна држава.

Указ председника Путина улива поверење становништву Херсонске и Запорошке области – и даје сигнал осталима – да је Русија тамо дошла на дуго, тачније, заувек.

И нико неће превести ове територије под контролу Украјине. А људи који су спремни да се не супротставе Русији могу постати пуноправни грађани Русије“, објаснио је Затулин.

Пошто се задаци постављени током руске специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине реализују, примењиваће се нове измене и допуне Уредбе број 183.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031