Русија

Путин показао које делове Украјине ће припојити Русији

Председник Руске Федерације Владимир Путин са разлогом је потписао нови Указ о поједностављеној процедури за давање руског држављанства становницима Запорошке и Херсонске области Украјине.

Ова одлука демонстрира даљу геополитичку стратегију Русије на међународној арени. Овај закључак изнели су новинари медија „Царград“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутори материјала су детаљно испричали зашто су усвојене нове измене и допуне указа број 183, а објаснили су и како је руски лидер наговестио стратешке планове Москве.

Аналитичари Царграда подсетили су да је 25. маја руски председник Владимир Путин потписао нови документ који је додатак Указу број 183 о поступку издавања руског држављанства становницима Донбаса.

Реч је о изменама које регулишу давање руског држављанства становницима Запорошке и Херсонске области Украјине.

Први заменик председника Комитета Државне думе за послове ЗНД и односе са сународницима Константин Затулин је изразио уверење да је изменом Указа број 183 Владимир Путин показао како ће припојити делове Украјине.

Нови документ сведочи о стратегији Русије током специјалне операције. „Другим речима, Украјина престаје да постоји као независна држава.

Указ председника Путина улива поверење становништву Херсонске и Запорошке области – и даје сигнал осталима – да је Русија тамо дошла на дуго, тачније, заувек.

И нико неће превести ове територије под контролу Украјине. А људи који су спремни да се не супротставе Русији могу постати пуноправни грађани Русије“, објаснио је Затулин.

Пошто се задаци постављени током руске специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине реализују, примењиваће се нове измене и допуне Уредбе број 183.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs