Свет

УЖАС У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ: Мајка бацила бебу у реку, лекари могли само да констатују смрт

Тело 11-месечне девојчице пронађено је у понедељак на брани реке Алиакмонас код Верије у северној Грчкој.

Полиција је ухапсила 29-годишњу мајку бебе, која одбија да призна да је бацила дете у ледене воде реке у новогодишњој ноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жена је, наводно, 31. децембра узела такси из места Ставрос Иматијас, са бебом у наручју и упутили се ка месту где га је бацила у воду. Потом је отишла у Александрију и одсела у хотелу, где је провела новогодишњу ноћ. Чим је свануло, вратила се у кућу у којој је живела са бебом, баком и дедом.

Када се вратила кући без ћерке породица је алармирала полицију која је одмах покренула истрагу како би се утврдило шта се тачно догодило .

Полиција је испитала мајку која је полицајцима прво наговестила да је бебу оставила у напуштеној кући у Верији. Међутим, власти тамо нису могле да пронађу никакве трагове.

Полиција је извршила притисак на мајку и она је на крају одбацила своје тврдње, рекавши да је бацила бебу у брану Алиакмонас касно у новогодишњој ноћи.

Након претреса у околини, полиција је лоцирала бебу и извукла тело из реке. Тело је пренето у болницу Верија, где су лекари могли само да потврде смрт детета.

Како преноси локални медиј вериотис.гр, лекари који су прегледали тело установили су да има уједе животиња.

Наложена је обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти.

Отац детета рекао је за прототхема.гр да је упркос напорима које је улагао да призна дете након његовог рођења, увек наилазио на зид њене породице, али се бринуо о њему и посећивао га врло често.

Изјавио је да је шокиран због убиства и не може да верује како је 29-годишња девојка донела ову одлуку.

– Од дана када се родила борио сам се за ову бебу и желео сам да је признам. Често сам је виђао, увек је била у чистој одећи и изгледала је добро, никад нисам могао да замислим да ће ово да се деси. Да је постојао знак, урадио бих другачије – каже он.

Мајка негира злочин

Незванични резултати обдукције наводно показују да је беба преминула од гушења, а мајка наставља да негира злочин, покушавајући да се оправда речима да дете није бацила у реку, већ да јој је испало из руку.

– Нисам убила своје дете, не знам шта се догодило – рекла је на саслушању и додала да јој је дете пало у воду и да није могла да скочи да је извуче.

Следећег дана беби би био рођендан и девојчица би напунила годину дана.

Извор: Блиц