Србија

БАЈДЕН ПОСЛАО ПИСМО ВУЧИЋУ! Поменуо и сукоб у Украјини, ево шта ОЧЕКУЈЕ ОД СРБИЈЕ

Председник Републике Александар Вучић примио је честитку председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена поводом Дана државности Републике Србије у којој се каже:„Поштовани господине председниче, у име народа Сједињених Држава упућујем искрене честитке Вама и народу Србије поводом Дана државности који славите 15. фебруара“.

У честитки се наводи да су током последњих неколико година Србија и Сједињене Државе заједно радиле на диверсификацији извора енергије и јачању економске сарадње стварајући бољу будућност за наше грађане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бајден наводи и да „заједно морамо да наставимо да подржавамо народ Украјине и позовемо Русију на одговорност за њен неправедан и ничим изазван рат против Украјине“.

„У години која је пред нама Следињене државе ће наставити да подржавају пут Србије ка приступању Европској унији и дијалог о нормализацији односа са Косовом под окриљем ЕУ. Поздрављамо Вашу подршку предлогу Европске уније о нормализацији, који ће допринети стварању мирније и просперитетније будућности региона“, навео је амерички председник и поручио: „Радујем се даљем јачању партнерства наших земаља и пријатељства наших народа“.

 

 

Извор: Нова