Свет Спорт

СТРАВИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ ТУРСКЕ! Из рушевина извучено 16 тела два одбојкашка тима (ФОТО)

Током претходних дана земљотрес у Турској и Сирији однео је огроман број жртава, а цифра трагично настрадалих непрестано расте

После земљотреса у Турској погинуло је и много деце, а премијер северног Кипра саопштио је јавности нову ужасну вест.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, погинуло је 16 чланова једног школског одбојкашког тима из ове земље у граду Адијаману, који је у тренутку трагичних догађаја боравио у Турској, а за сада су пронађена тела двоје професора и једног ученика осмог разреда.

У једном седмоспратном хотелу, који се срушио у земљотресу, одселе су мушке и женске одбојкашке екипе колеџа „Фамагуста“ чија екпедиција је бројала 39 чланова.

Четири особе су саме изашле из рушевина одмах након земљотреса, али нажалост добар део чланова тимова остали су затрпани после потреса.

– Дошли смо до тела још четворо наше деце у групи ТРСК током операција потраге и спасавања које су спроведене у рушевинама хотела „Исиас“. Овим губитком, број грађана Северног Кипра у Адијаману порастао је на 16 – стоји у саопштењу Председништва Северног Кипра.

На рашчишћавању рушевина и спасавању живота учествује и спасилачки тим са Северног Кипра, чији тим бројих 170 особа.

Експерти сматрају првих 72 сата после земљотреса као кључних за проналажење преживелих испод рушевина, па је јасно да времена сада већ понестаје за многе унесрећене.

Више од 90 одсто преживелих спасено је у року од три дана од катастрофе.

Извор: Информер