Свет

УКРАЈИНИ ПОСЛЕ РАТА НИКО ПОМОЋИ НЕЋЕ, ЛУКАШЕНКО АПЕЛУЈЕ ЗЕЛЕНСКОМ! Ево шта их чека!

Володимир Зеленски Уништава Украјину, након завршетка сукоба нико је неће обнављати, рекао је председник Белорусије Александар Лукашенко на великој конференцији за новинаре.

– Видите, сутра ће се појавити ново акутно питање и све ће се тамо окренути. Заборавиће Украјину. Требаће сто година (да се земља обнови). Нико неће помоћи – истакао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А, ако неко и помогне, САД или ЕУ, они ће и управљати земљом, економским методама, упозорио је председник.

– Ако је то потребно Зеленском, нека ратује. Међутим, то сигурно не треба обичном народу – истакао је шеф државе, додавши да то не треба ни украјинским војницима. Зато кажем да треба да разговарамо са тамошњом војском. Полако, корак по корак, некако ћемо се договорити – рекао је председник.

– Ја мрзим рат. И наши Белоруси мрзе рат. Ми не желимо рат. Ми желимо мировне преговоре – објаснио је он. – Али ви држите Волођу Зеленског за руке и ноге и не пуштајте га за преговарачки сто. То је моје уверење, много чињеница то потврђују. Дакле, хоћете рат – рекао је Лукашенко, обраћајући се представницима западних медија.

Лукашенко каже да постоји опасност од ескалације сукоба, током којег се и даље користи конвенционално оружје, али потенцијално може доћи и до примене хиперсоничног и нуклеарног.

– У томе је опасност. Зато сада треба стати, не глупирати се и не ратовати – поручио је председник Белорусије.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

Ознаке