Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Поменуо српску војску, први део изјаве је ЗАСТРАШУЈУЋ

Председник Србије Александар Вучић вечерас је у обраћању из Абу Дабија, између осталог истакао да добро разуме да без војске немамо шансу да опстанемо.

– Прогутали би нас и појели нас. Све земље око нас су НАТО земље. Ми смо једини који смо неутрални. Без обзира што су нам 95 одсто њих доказани пријатељи, морамо да обезбедимо своју земљу и своје небо – казао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, председник Србије коментарисао је вечерас изјаве Здравка Поноша о конкурску за специјалце.

Говорећи о Поношевим тврдњама да „нико у Европи нема 5.000 специјалаца“ и да „то кошта пола милијарде евра“, председник каже да се ради више од 4 пута мањој цифри.

– Да ли вас је некад срамота када толико крупно лажете? Слагали сте за 380 милиона евра. Онако. Као што сте пљачкали ову земљу, тако сте и слагали – рекао је он.

– Сад је питање како ћемо да се сналазимо јер смо из Русије наручили „Красуху“ и „Репелент“ за ометање ваздухоплова и дронова. Биће велика борба између одбране и напада, да ли ћете брже да развијате дронове или одбрану од тога. Морате и једно и друго, али одбрана не сме да буде скупља од напада – казао је он.

Похвалио је наоружани дрон „Обад“ који може да уништава и непријатељска борбена возила, тенкове… Истиче да зна све слабости наше наменске индустрије и да увек жели више и боље, али да зна каква је ситуација била некада.

 

 

Извор: Курир